Gedurende een groot deel van 2020 voerden wij een grootschalig onderzoek uit naar thuiswerken. Op donderdag 1 juli 2021 van 14:00-16:30 uur organiseren wij een inspirerende en informerende webinar over de uitkomsten en implicaties van dit onderzoek.

Kosten voor deelname bedragen 95 euro ex BTW per persoon.

Elke inschrijver ontvangt:

  • het onderzoeksrapport We Werken Thuis,
  • een e-zine, waarin de onderzoeksuitkomsten in verkorte vorm met infographics, mini-podcasts en discussiepunten op informatieve wijze geïllustreerd worden.
  • deelname aan  webinar met de keuze voor één van de kennissessies
  • inzicht in de inhoud van het vervolgprogramma Werk in Transit

Na aanmelding krijg je het definitieve programma, het rapport, de e-zine, de factuur en later een tweede mail met daarin een link naar de webinar.  Graag tot ziens op 1 juli.

Direct inschrijven

Voor wie?

Dit webinar ‘Van Thuis naar Hybride Werken’ is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in ‘hybride werken’. Een term die je tegenwoordig voortdurend hoort, maar wat betekent het precies? Welke vragen moet je beantwoorden wanneer je als organisatie succesvol wilt voortbouwen op de lessen uit het afgelopen thuiswerkjaar? En wat zijn de obstakels die je daarbij kunt tegenkomen? Deze vragen zullen tijdens de webinar uitgebreid aan de orde komen.

Waarover?

In verschillende kennissessies over bijvoorbeeld leiderschap, productiviteit en werkgeluk worden diverse vragen besproken. Op basis van de uitkomsten van het grootschalige We Werken Thuis-onderzoek zullen onze sprekers met u delen wat het onderzoek heeft uitgewezen en welke vragen er liggen om in de toekomst succesvol hybride te kunnen werken. Ook informeren we u graag over het vervolgonderzoek ‘Werk in Transit’, dat opnieuw zal worden uitgevoerd door Aestate/Ontrafelexperts, Center for People and Buildings, TU Delft en TU Eindhoven.

Programma

14:00 – 14:10 uur Welkom en toelichting programma

14:10 – 14:40 uur Toelichting onderzoeksresultaten

14:40 – 15:05 uur Keynote van Folkert Hersman (bevestigd) en Maaike van Leuken (onder voorbehoud), beiden werkzaam bij De Nederlandsche Bank

15:05 – 15:15 uur Pauze

15:15 – 16:00 uur Parallelsessies, U kunt 1 sessie volgen

16:00 – 16:05 uur Pauze

16:05 – 16:20 uur Pitch vervolg: werk in Transit

16:20 uur Afsluiting

 

Parallelsessies

We geven een hele korte inleiding op het thema en gaan met de groep in gesprek over het onderwerp.

Een nieuw baan, maar niet op kantoor  – olv moderator Anca Gosselink (CfPB) met Pauline van Raaij (Aestate)

Er zijn veel mensen tijdens de Corona periode aan het werk gegaan in een nieuwe baan, maar nog nooit op hun nieuwe kantoor geweest. Heeft dat effect op hun deel zijn van de groep en de ontwikkeling van de organisatiecultuur? Werkt het verfrissend als nieuwe mensen de “gewoonten” niet kennen door ze te zien gebeuren op kantoor? Hoe regel je de aansluiting van mensen die op deze manier in je organisatie zijn aangenomen? Of ontstaat er een groep CORONA nieuwkomers die er toch niet helemaal bij horen?

Wie trekt de kar: over leiderschap – olv moderator Henk-Jan Hoekjen (CfPB) met Bartele Hoekstra (CfPB)

Leiderschap kan breed opgevat worden. Zijn het de managers die hiervoor aan de lat staan? Of schuilt in iedereen een leider en een volger? Wiens taak is het leiderschap te tonen. Wat bedoelen we met leiderschap en management (definitie)? En wat zijn de uitdagingen van op afstand managen / gemanaged worden? En hoe geeft de organisatie vertrouwen dat iedereen zijn rol goed kan en mag oppakken?

Werkgeluk in de hybride werkomgeving – olv moderator Pity Jongens (Aestate) met Tessa Butter (Aestate)

Straks gaan we weer naar kantoor en staan we voor de keuze waar we werken: thuis of op kantoor. Wanneer en hoe maak je de keuze voor de plek van werken? Wat doet dat met de werk-privé balans? Hoe zorg je voor voldoende verbinding met collega’s? Hoe werk je goed, veilig en gezond? Allemaal vragen die gerelateerd zijn aan het werkgeluk van medewerkers. Kortom: hoe kan de hybride werkomgeving bijdragen aan werkgeluk?

De thuiswerkplek en productiviteit – olv moderator Monique Arkenstijn (TU Delft) en Bernice Kieft (afstudeerder TU Delft / Aestate)

We werken nu al meer dan een jaar thuis in onze eigen thuiswerkomgeving. Uit onderzoek voor de pandemie werd altijd verondersteld dat thuiswerken de productiviteit bevordert, maar is elke thuiswerkplek wel geschikt om thuis te werken? Welke aspecten beïnvloeden de productiviteit? Kunnen we de thuiswerkplek verbeteren? En zo ja, op welke manier? In deze sessie zal worden gereageerd op de verschillende aspecten van de (fysieke) thuiswerkplek, hoe deze aspecten invloed hebben op productiviteit en in hoeverre uw thuiswerkplek geschikt is om thuis te werken.

 

Inschrijven

Na inschrijven ontvangt u een bevestiging van deelname.  Na betaling van de factuur krijgt u rapporten en de e-zine toegestuurd.

E-zine We Werken Thuis